Kuuba ja Rüütel võitsid Euroopa karikaetapi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helina Rüütel (paremal) ja Kristin Kuuba Zagrebi turniiril veerandfinaalis.
Helina Rüütel (paremal) ja Kristin Kuuba Zagrebi turniiril veerandfinaalis. Foto: Erakogu

Sulgpalli Euroopa karika etapil Horvaatias Zagrebis paarismängu võitnud Kristin Kuuba ja Helina Rüütel kerkivad maailma jooksvas edetabelis 65. kohalt nüüd kindlasti kõrgemale. Tegu oli neidude karjääri teise Euroopa karika etapi võiduga.

Kuuba ja Rüütel Triitoni sulgpalliklubist osalesid karikaetapil nii üksik- kui paarismängus. Treener Mart Siliksaare sõnul pääsesid mõlemad neiud üksikmängus kohe 32 mängija seas põhiturniirile.

Kuuba vastaseks esimeses ringis oli Venemaa esindaja Jekaterina Kut. Eestlanna haaras kohe initsiatiivi, oli agresiivne ja võitis 21:11, 21:16. Kuueteistkümne parema seas tuli vastaseks rootslaste üks parimaid Ella Söderstrom. Esimeses geimis tuli Kuubal leppida kaotusega 16:21. Teises ja kolmandas geimis suutis ta aga mängu dikteerida ja võitis mõlemad geimid 21:11.

Veerandfinaalis tuli vastaseks esimese paigutusega Tšehhi esindaja Katarina Tomalova. Mäng kujunes kolmegeimiliseks, viimases geimis ei jätkunud Kuubal enam jõudu ja tuli  leppida kaotusega. Tubli viies koht tõstab Kuuba maailma reitingus siiski ligi kümme kohta kõrgemale.

Rüütli esimene vastane oli Austria sulgpallur Sonja Langthaler. Eestlanna alistas vastase 19 minutiga: 21:10 ja 21:17. Teises ringis tuli aga vastu võtta kaotus jõuliselt ja pikakasvuliselt venelannalt Elisaveta Pjatinalt. Rüütlile tasuks üheksas koht.

Paarismängu veerandfinaalis kohtuti Islandi esipaariga. Mängu alguses õnnestus kohe haarata initsiatiiv ja hoida seda lõpuni. Mäng lõppes võiduga: 21:13 ja 21:14. Poolfinaalis tulid vastasteks tugeva sulgpallimaa Taani esindajad. Mäng kujunes kolmegeimiliseks ja otsustava geimi suutsid meie neiud võita 21:13.

Esikohamängus tulid vastasteks jällegi Taani sulgpallurid. Finaal kujunes oodatust kergemaks. Vastased alistati 20 minutiga: 21:12 ja 21:9. Sellega saavutati karjääri teine esikoht Euroopa karika etapil.

Meie paremaid sulgpallureid näeb juba eeloleval nädalavahetusel võistlemas Eesti GP  etapil Tartus ülikooli spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles