Linnaraamatukogu sünnipäev lõpeb tegevustoa avamise ja lastekirjanduse päevaga

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaraamatukogu tegevustuba.
Linnaraamatukogu tegevustuba. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eelmisel reedel möödus 104. aastat linnaraamatukogu asutamisest. Sünnipäeva kava jätkub ka sellel nädalal. Täna soovitavad linnaraamatukogus raamatuid Aidi Vallik ja Hanneleele Kaldmaa, 11. aprillil avatakse aga raamatukogu tegevustuba. Päev hiljem arutletakse lastele ja noortele mõeldud kirjanduse üle.

Tegevustoas saavad huvilised kohapeal kasutada erinevaid masinaid. Alustatakse kahe õmblusmasinaga, neist üks on tavaõmblusmasin ja teine overlok-õmblusmasin. Lugejate käsutuses on samuti kaks 3D-printerit Ultimaker ning plastspiraalidega A4 köitemasin.

Samast kuupäevast saab õmblusmasinat kasutada ka Annelinna, Tammelinna ja Karlova harukogus. Annelinna harukogus on olemas nii tava- kui ka overlok-masin. Laste- ja noorteosakonnas on koha leidnud moodne paberilõikamise masin «Spellbinders Platium».

Aega saab reserveerida tehnikakirjanduse osakonnas või vastavas harukogus. Masinate kasutamine on lugejatele tasuta, 3D-printerite ja köitemasina kasutamisel tuleb siiski tasuda raamatukogu poolt pakutavate kulumaterjalide eest.

Juba 19. korda toimuva algupärase laste- ja noortekirjanduse päeva teema on tänavu Aja lugu ja «õnnelik lapsepõlv». Kolmapäevasel kirjanduspäeval kõnelevad Jaanika Palm, Mihkel Kunnus, Krista Kumberg, Indrek Koff, Ave Mattheus, Mari Niitra ja teised.

Kuni 22. aprillini on raamatukogus veel avatud mitu näitust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles