Toomas Kandimaa: 12-punktine edu pole kindlasti turvaline

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Cramo kaotas Balti liiga esimese pronksimängu Tartu Ülikoolile 60:72. 
Pildil palliga Vitali Liutych, tema taga Dominykas Milka ja kõrval Mandell Thomas.
Kalev Cramo kaotas Balti liiga esimese pronksimängu Tartu Ülikoolile 60:72. Pildil palliga Vitali Liutych, tema taga Dominykas Milka ja kõrval Mandell Thomas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kuigi Tartu Ülikool läheb tänasele Balti liiga pronksimängule Kalev/Cramo vastu 12-punktises eduseisus, ei piisa Tartu abitreeneri Toomas Kandimaa sõnul sellest, et end turvaliselt tunda.

«Eks ta on nii ja naa. Ma arvan, et sellele edule me küll mõtlema ei hakka enne kui alles võib-olla lõpuminutitel. Läheme ikka võidu peale mängima,» lausus Kandimaa enne olulist kohtumist. «Kindlasti ei või seda turvaliseks eduks nimetada. Tänapäeva korvpallis ei ole see midagi.»

Tartu Ülikooli võiduvõimalused peaks olema siiski üsna head, sest viimased mängud Kalev/Cramoga on olnud tasavägised. Näiteks põhiturniiri viimase omavahelise kohtumise võitis VTB ühisliigas osalev pealinna meeskond ainult kahe punktiga 71:69 ning tänane mäng peetakse Tartu kodusaalis.

Toomas Kandimaa sõnul on Kalev/Cramo mäng pärast Rain Veidemani lahkumist ka mõnevõrra muutunud.

«Võib-olla pole neil enam nii palju teravuse tegijaid. Aga samas ... Nagu mängud on näidanud, võib nende uus mees Branko Mirkovic tagant päris valusalt väänata,» rääkis Kandimaa. «Võib öelda, et nad on hakanud mängima võistkondlikumalt. Ka nende skoor on viimastes mängudes jagunenud üsna võrdselt.»

Tänases kohtumises peaks Tartu Ülikoolil olema pea kõik mehed rivis. Ainult jalavigastusega viimases mängus kõrvale jäänud Kristen Meistri osalemine oli veel lahtine.

Kuigi Tartu Ülikooli eesmärk oli jõuda Balti liigas finaali ja mängida seal esikoha eest, on ka pronksimäng Kandimaa sõnul tähtis. «Kindlasti, medal on ju laual ja kes seda ikka niisama ripakile jätab. Loomulikult minnakse võitlema medali pärast,» sõnas Kandimaa. Kohtumine algab TÜ spordihoones kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles