Jääolud Lämmijärvel muutuvad ohtlikuks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumiskeeldu eiranud kalastajad on ka varem vajunud läbi Lämmijärve jää. Mõnedel on tulnud hooletuse eest maksta eluga.
Liikumiskeeldu eiranud kalastajad on ka varem vajunud läbi Lämmijärve jää. Mõnedel on tulnud hooletuse eest maksta eluga. Foto: Piirivalveamet

Tänavune külm talv kasvatas jääkaane piisavalt paksuks kõikjal Lämmijärvel ning piirivalve lubas kalastajaid isegi voolukohtadele, kuhu enamasti minna ei tohi. Kevad võtab aga tasapisi võimust ning Piirissaarest lõunas on jää muutunud liiga hapraks.


Lõuna prefektuuri teatel keelatakse alates 23. märtsist liiklemine transpordivahenditega ning jalgsi Lämmijärve jääl Uhtininas ja Piirissaare kaguküljel. Saksa lahes tähistatakse ohtlik ala kollase kilelindiga ning paigaldatakse liiklemise piiramiseks ja tähelepanu äratamiseks hoiatussilt.

Esmapilgul võib jää paksus tunduda piisavana, kuid jääalune vee liikumine on jää ohtlikult õhukeseks sulatanud. Piirissaare lääneküljes on kohati ka lahtine vesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles