Tartu päästjad tähistavad suure rongkäiguga saja aasta juubelit

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu päästjad.
Tartu päästjad. Foto: Margus Ansu / Postimees

Sada aastat tagasi võeti esimesena Eestis tuletõrjujad palgale Tartus ja seda võib pidada kogu Eesti kutselise tuletõrje alguseks. Eeloleval laupäeval korraldavad Tartu linna päästjad suure juubeli puhul kesklinnas rongkäigu. 

Üritusel osalevad lisaks päästjatele Lõuna-Eesti pommirühma demineerijad ja päästeala ennetustöötajad. Tartu linna infopunkti koridoris avatakse juubeli puhul koostöös Eesti tuletõrjemuuseumiga ajaloolise tuletõrjevarustuse väljapanek, mis jääb avatuks kuuks ajaks. Tartu päästekomandos annab Tartumaa päästepiirkonna juhataja Jüri Hrabrov hiljem kätte mälestusmeened silmapaistvatele praegustele ja endistele tuletõrjujatele ja päästjatele ning koostööpartneritele.

Rongkäik, kus osaleb politsei- ja piirivalveameti orkester, algab laupäeval, 1. aprillil umbes kell 11.15 Kalevi tänavalt. Sealt edasi liigutakse Vanemuise tänavani, kust keeratakse Küüni tänavale ja minnakse Raekoja platsile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles