Prokuratuur lõpetas TÜ väidetava seksuaalse ahistamise kriminaalmenetluse (12)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikool.
Tartu ülikool. Foto: Sille Annuk

Lõuna prefektuur lõpetas prokuratuuri loal kriminaalmenetluse, mille raames  esitati Tartu Ülikooli vanemteadurile kahtlustus võrdõiguslikkuse rikkumises doktorandi seksuaalse ahistamise näol.

Kriminaalmenetlus lõpetati, kuna kogutud tõendite põhjal ei olnud alust esitada vanemteadurile süüdistust seksuaalses ahistamises.

Soolise võrdõiguslikkuse seaduse ja võrdse kohtlemise seaduse kohaselt loetakse seksuaalseks ahistamiseks sellist soovimatut käitumist, mis alandab isiku väärikust või loob ähvardava, vaenuliku, alandava või solvava õhkkonna. Kriminaalõiguslikult oleks tegemist võrdõiguslikkuse rikkumisega, kui neid sätteid oleks rikutud.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kristiina Laasi sõnul selgus kogutud tõendeid uurides, et vanemteaduri ja doktorandi vaheline suhtlus ei olnud soovimatu. Osapoolte vahel oli pikaajaline vabatahtlik suhe, mille käigus ka doktorant ise algatas kokkusaamisi ning intiimset suhtlust juhendajaga.

Kohtueelse uurimise käigus leidis kinnituse fakt, et doktorandi teadusalane käekäik ei olnud tingitud vanemteaduri isiklikust suhtumisest doktoranti.

Kriminaalmenetluse lõpetamise määrus ei ole jõustunud. Kannatanul on õigus vaidlustada määrus Riigiprokuratuuris kümne päeva jooksul alates lõpetamise määruse koopia saamisest.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles