Gümnaasiumisse pürgijad asusid sisseastumistesti lahendama

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 11 võttis enam kui 1300 õpilast pihku pastapliiatsid, et järgneva kolme tunni jooksul pigistada välja enda parimad teadmised Tartu gümnaasiumide ühiskatsetel.

Õpilased on testi tegemiseks jaotatud viide Tartu gümnaasiumisse: Hugo Treffneri, Miina Härma, Jaan Poska, Kristjan Jaak Petersoni ja Tamme gümnaasiumisse. See tähendab, et isegi kui õpilane soovib esimese eelistusena astuda Treffnerisse, võib juhtuda, et sisseastumistesti peab ta täitma hoopis Poska gümnaasiumis.

Igal sisseastjal on võimalik märkida tähtsuse järjekorras ära neli kooli, milles õppimisest ta oleks huvitatud. Näiteks Poska gümnaasiumi tavasuunal sooviks õppimist alustada 1143 noort, neist 287 jaoks oleks Poska kool esimene eelistus.

Poska gümnaasiumi direktor Helmer Jõgi rõõmustas nende õppurite suure hulga üle, kes sooviksid kasutada esmakordselt pakutavat võimalust õppida samaaegselt nii Poska gümnaasiumis kui Heino Elleri muusikakoolis. Uus õppekorraldus aitaks muusikaõpingutest huvitatud noortel, kes tahavad siiski ka keskhariduse omandada, oluliselt vähendada õppekoormust. Poskas avatavasse muusikaklassi on avalduse esitanud 36 noort. Neist suurem osa on pärit väljaspoolt Tartut. Sisseastujate statistika näitab, et muusikasuunast huvitatutest õpiavad praegu mõnes Tartu põhikoolis 7 õpilast, neist nelja jaoks oleks muusikaklass esimene eelistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles