Mida nad kaevavad seal Annelinnas?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinna Mõisavahega ühendava kergliiklustee ehitus on jõudnud Anne tänavani.
Tartu kesklinna Mõisavahega ühendava kergliiklustee ehitus on jõudnud Anne tänavani. Foto: Margus Ansu

Suured kaevetööd Pika tänava ääres, aga ka Anne tänavas on tekitanud küsimuse, mis on teoksil. Teoksil ongi linna tellimusel kergliiklustee ehitus, mille hind on kokku üle 1,7 miljoni euro. Ehitab Teearu Grupp.

Septembris peaks valmima 4,2 kilomeetrit uut kergliiklusteed, mis ulatub Tartu kesklinnast Mõisavahesse. Pehmet ja vähese lumega talve kasutades on ehitaja töösse võtnud juba üle poole ehitusalast.

Käivad väljakaevetööd ja muldkeha ehitus, selgitas Tartu jalg- ja jalgrattateede spetsialist Mihkel Vijar. Ta ütles, et kuigi tähtaeg on sügisel, annab tööde edenemine lootust asfaltkate kiiremini paika saada. Kergliiklustee on mõeldud nii, et ratturite ala läheb asfaldi alla, jalakäijate ala kivisillutise alla. Sillutise ladumine on asfaltimisest ajakulukam.

Et teed ehitatakse talvel, selles ei ole ametnike selgitusel midagi imelikku.

«Terve rida on selliseid töid, mida on ka talvel hea teha. Saab teha pinnasetöid, panna valgustuskaableid,» ütles Tartu teedeteenistuse juhataja Urmas Mets. «Kui pehmel talvel on võimalik töö ära teha, on kiireteks suvekuudeks ressurssi rohkem. Kui töövõtja talvel oma tööjõudu täiel määral ei kasuta, tuleb suvel kaasata rohkem alltöövõtjaid.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles