Tartu külje alla plaanitav tselluloositehas alustas koostööd ülikoolidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kohava ja Aadu Polli Est-For Invest OÜ-st tutvustasid jaanuaris pressikonverentsil plaani investeerida Eestisse 1 miljard eurot. Pildil paremalt Aadu Polli ja Margus Kohava ning suhtelkorraldaja Kristi Liiva.
Margus Kohava ja Aadu Polli Est-For Invest OÜ-st tutvustasid jaanuaris pressikonverentsil plaani investeerida Eestisse 1 miljard eurot. Pildil paremalt Aadu Polli ja Margus Kohava ning suhtelkorraldaja Kristi Liiva. Foto: Erik Prozes / Postimees

Tartu lähistele plaanitava ja miljard eurot maksva puidurafineerimistehase teadusuuringute tegemiseks loodi möödunud nädalal Tartu ülikooli, Eesti maaülikooli ja Tallinna tehnikaülikooli rektori kokkuleppel kõrgetasemeline ja sõltumatu akadeemiline nõukoda.

Tartu ülikooli rektori Volli Kalmu sõnul võtab akadeemiline nõukoda ülesandeks nõustada tehase rajajaid küsimustes, mille lahendamine eeldab süvateaduslike teadmiste olemasolu.

«Nõukoda annab soovitusi puidurafineerimistehase rajamiseks vajalike teaduslike uurimistööde objekti ja meetodite formuleerimiseks ning uurimistööde parimate teostajate väljaselgitamiseks,» selgitas Kalm.

Ülikoolid lähtuvad nõukoja töös planeeritava puidurafineerimistehase rajamise eeldusest, et tehase ehitus, tehnoloogia ja käitamine vastaks tänapäevastele keskkonnanõuetele, parimale võimalikule tehnikale ning Eesti majanduse ja ühiskonna vajadustele.

Tehase rajamiseks loodud äriühingu Est-For Invest juhatuse liige Margus Kohava ütles, et koostöö akadeemiliste ringkondadega on projekti jaoks väga tähtis. «Puidurafineerimistehase investorid tahavad kindlustada tehase rajamise ja opereerimise vastavuse kõigile Eesti ning Euroopa Liidu õigusaktidega seotud nõuetele ja standarditele, samuti Eesti ühiskonna ootustele,» sõnas Kohava. Esialgse prognoosi kohaselt alustaks tehas tootmist 2022. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles