Kohtunikku tappa ähvardanud nahaalne kinnipeetav sai lisakaristuse

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Postimees

Kohus mõistis Tartu vangla kinnipeetavale valvurite ja kohtuniku ähvardamise ja nahaalitsemise eest lisaks veel kaks ja pool aastat vanglakaristust.

Süüdistuse kohaselt sülitas Vadim Fedossejenkov korduvalt vangivalvuritele näkku, ähvardas neid maha lüüa ja ühel korral isegi lõi valvurit peaga näkku, ütles Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu Postimees.ee´le.

Samuti saatis varem korduvalt kriminaalkorras karistatud Fedossejenkov kohtunikule, kes jättis tema ennetähtaegse vabastamise taotluse rahuldamata, kirja, milles ähvardas nii kohtuniku kui tema lähedased tappa.

Pärnu maakohus mõistis mehele liitkaristuseks kaks ja pool aastat vangistust ning lisaks tuleb kurjategijal tasuda riigituludesse 417 eurot sundraha, tasu riigi õigusabi eest 1299 eurot, kannatanute-tunnistajate transpordikulu eest 252 eurot ning ühele kannatanule kompensatsiooniks 114 eurot.

Kirsipuu sõnul saatis Fedossejenkov juba kohtuotsuse kohta apellatsiooniteate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles