Tartu Lennujaama reisijate arv kasvas mullu rekordiliseks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam.
Tartu lennujaam. Foto: Margus Ansu

Tartu Lennujaam saavutas 2016. aastal kõigi aegade parima tulemuse, kasvatades reisijate arvu 40 protsenti 29 594 reisijani.

Tartu-Helsingi-Tartu suunal teenindas Finnair mullu 29 311 reisijat, ehk 8603 reisijat rohkem, kui aasta varem. Detsembris lendas Tartu ja Helsingi vahel 2218 reisijat, ehk 382 reisijat enam, kui aasta varem detsembris.

Tartu Lennujaama haldava Tallinna Lennujaama turundusdirektori Eero Pärgmäe sõnul võivad tulemusega rahul olla nii lennujaam, Tartu linn kui ka Finnair.

«Väga edukas 2016. aasta annab meile kindlust, et rahvusvaheline lennuühendus Tartust säilib ka edaspidi ning loodame tulevikuski reisijate arvu kasvatada,» märkis Pärgmäe. «Eelkõige on kasvu vedanud sobiv lennugraafik ning Finnairi usaldusväärsus ja täpsus – aasta jooksul on toimunud pea kõik lennud,» lisas Pärgmäe.

Seoses reisijate arvu kasvuga laiendas Tartu lennujaam mullu ka reisijate ooteala terminalis, ehitades 135 tuhande euro eest välja teise ootesaali.

Finnair teenindab Helsingi-Tartu-Helsingi liini alates 2015. aasta maikuust. Finnair lendab Helsinkist Tartusse ja tagasi seitsmel päeval nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles