Tartu ei loobu veel pontoonsilla plaanist (1)

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarsild.
Kaarsild. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu linnavalitsus uurib võimalust paigaldada Kaarsilla remondi ajaks Emajõele selline ajutine pontoonsild, mis vastaks veeteede ameti nõudmistele ja võimaldaks suurtel alustelgi liiklemist jätkata.

Tartu linnapea Urmas Klaas ütles, et uuringute järgi ületab Kaarsild iga päev väga palju jalakäijaid, umbes 7000 ja seepärast on õige kaaluda võimalust ajutise silla paigaldamiseks.

Otsustamiseks küsib linn aga uusi tehnilisi pakkumisi ja ka hinnapakkumisi. Milline on vastuvõetav hinnapiir selle umbes pool aastat kasutust leidva silla paigaldamiseks, ei olnud Klaas valmis nimetama.

Läinud aasta lõpul veeteede ameti esindajatega kohtunud abilinnapea Valvo Semilarski ütles, et amet pidas vajalikuks ajutisel sillal kuus meetrit laia ja kolm meetrit kõrget püsiava. Peale selle on ameti soov, et iga päev oleks kaks aega, mil sild avataks, et ka suuremad alused, näiteks veeteede ameti laev või lodi saaksid läbi sõita.

Semilarski ütles, et need ajad võiksid olla näiteks kell kümme hommikul ja neli päeval, kuid see on veel arutelu teema.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles