Kliinikum seadis sisse väikese külastamispiirangu

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nohu on üks viirushaiguse sümptomeid.
Nohu on üks viirushaiguse sümptomeid. Foto: Elmo Riig

Ägedate viirusnakkuste esinemine Eestis on viimastel nädalatel tõusnud.

Tartu Ülikooli Kliinikum palub neil, kes soovivad haiglaravil viibivaid lähedasi külastada, teha seda vaid ise terve olles.

Avalikkussuhete juht Kristi Tael julgustas inimesi kasutama haigla koridorides ning palatites asuvaid käte antiseptikume, kuna mikroorganisme kantakse pahatihti edasi just kätega ning seepärast on käte puhtus tähtis.

"Hematoloogia ja luuüdi siirdamise osakonnas viibivaid patsiente palume praegu mitte külastada, nende patsientide immuunsüsteem on väga nõrk," ütles Tael.

Terviseameti Lõuna talituse juhtivspetisalisti Meelis Polakese sõnul on  viimasel paaril nädalal haigestumine hingamisteede viirusnakkustesse tõepoolest näidanud tõusutrendi, seda eriti A-gripi osas.

"Kuna meie statistika on nädalapõhine, siis arvudega saab seda dünaamikat illustreerida kõige paremini uue aasta algul," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles