Fotod: traktorit vedanud veok pressis end silla alt läbi (3)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu-Ülenurme maantee teisel kilomeetril ei mahtunud täna õhtul metsaveotraktorit vedanud veok silla alt korralikult läbi.

Kella 19.30 ajal sai häirekeskus teate, et Ülenurme vallas Tõrvandi alevikus on raskeveok põhjustanud varalise kahjuga avarii, teatas Lõuna prefektuur.

Sündmuskohal töötanud politsei selgitas, et lubatust kõrgema koormaga veok oli rihtinud ära märgid, mis hoiatasid, et mõnekümne meetri kaugusel oleva silla alt saab läbi minna kuni nelja meetri kõrgune masin.

Veoki lastiks oli metsatöödeks mõeldud traktor. Et selle masina last aga ületas piirangut, kahjustas veoki ülekoorem sillale lähenedes nii tänavavalgustusposti kui ka lõpuks silda ennast.

Tekkinud purustuste tõttu vajas raskeveokijuht politsei abi nii õnnetuse ja kahjustuste fikseerimisel, samas aitas politsei ka õnnetuspaigal liikluse reguleerimisega.

Veokijuhi sõnul oli talle piirkond tundmatu, ta ise on pärit Ida-Virumaalt.

Keegi õnneks avariis viga ei saanud.

Politsei talletas sündmuskohal tõendid õnnetusest ja tagas kiiresti selle, et liiklus võimalikult kiiresti taastatud saaks. Liiklus oli avariipaigal takistatud kuni kella 20.30ni.

Politsei selgitab õnnetuse üksikasju, varalise kahju hüvitamine jääb aga kindlustusseltsi otsustada.

Veokijuht oli kaine, omab juhtimiseks õigust ja kasutas ka nõuetekohaselt turvavarustust.  

Politsei tuletab meelde, et raskeveokijuht on meie teedel oma massi poolest igal juhul suurema ohu allikas. Seda enam peaksid kutselised juhid veenduma, et planeeritud teekond kulgeks võimalikult ohutult. Arvestama peaks seejuures ohutut sõidukiirust, tehnilist seisukorda,  sõiduki kaalu ja kõrgust ja selle juures omakorda kõige sobilikumaid sõiduvõtteid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles