Päästeamet hoiatab eluohtlikult hapra jää eest: kaks kalameest on uppunud ja üks kadunud

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Habras jää Anne kanalil.
Habras jää Anne kanalil. Foto: Lõuna päästekeskus

Lõuna päästekeskuse teatel on viimase pooleteise kuu jooksul uppunud kaks läbi jää vajunud kalameest ja ühte praegu otsitakse. Hapral jääl viibimine on eluohtlik, toonitab päästeamet.

Üleeile, 21. detsembril jäi Võrtsjärvel kadunuks mööda järvejääd võrke välja võtma läinud kalamees, keda otsivad siiani vabatahtlikud järvepäästjad ja abipolitseinikud.

Tänagi on päästjad saanud teateid Tartus Anne kanalil jääl nähtud lastest ja kalameestest. Ühe kalamehega vesteldi ja selgitati praeguseid jääga seotud ohtusid, kuid mees keeldus jäält lahkumast.

Päästjad juhivad tähelepanu, et praeguste sulailmadega sulatab jääd altpoolt vesi ja pealtpoolt vihm. Seega olud muutuvad kiiresti ja jääl viibimine on eluohtlik.

15. novembril uppus Põlvamaal Räpina vallas läbi Meelva järvejää vajunud kalamees. 1. detsembril käisid päästjad Viljandimaal Kõpu vallas Kõpu jõest välja toomas jääst läbi vajunud ja uppunud kalamehe surnukeha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles