Eesti tervisesportlased liikusid poolteist tiiru ümber maakera

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vooremäe suusarajad.
Vooremäe suusarajad. Foto: Erakogu

Eile, 24. veebruaril toimus kõigil Eesti terviseradadel üheaegselt sportlik rekordiüritus «Eesti Terviseradadel... ümber maailma», kus kõigi osalejate poolt läbitud kilomeetrite kogusummast saadi kokku enam kui poolteist tiiru ümber maakera ehk 62 661,4 kilomeetrit.


 

SA Eesti Terviserajad juhataja Jaanus Pullese sõnul näitas tänavune üritus, et terviseradade ja sportimispaikade kandepind Eestis on jõudsalt laienenud ning inimeste aktiivsus ühisüritustel kasvanud.

«Kui 2006. aasta ühisüritusel anti meile läbitud tervisekilomeetritest teada neljakümnest erinevast Eesti paigast, siis tänavu ületas erinevate sportimiskohtade arv juba kaheksakümne. Eraldi loendajaid sellel aastal radadel me ei kasutanud ja inimestelt ootasime iseseisvat läbitud kilomeetrite sisestamist interneti vahendusel. Ilmselt nii sellest, kui ka kargest talveilmast tingituna tänavu uut rekordit ei püstitatud. 

Projektis osalenud spordikeskuste esindajate hinnangul oli liikumisharrastuse nautijaid eile radadel fikseeritud osalemiskordadega võrreldes enam kui kaks korda rohkem. Seega võiksime terviseradadel liikujate üldarvu hindamiseks registreeritud kilomeetrid kahega korrutada,» ütles Pulles. Tema sõnul liiguti 6119 inimese poolt tänavu keskmiselt 10,24 kilomeetrit osaleja kohta. Enim liikujaid kogunes terviseradadele Tallinnas ja Harjumaal, aga ka Lääne-Virumaal, Pärnumaal, Tartumaal, Viljandimaal ja Võrumaal.


Eesti terviseradade senine liikumisrekord pärineb möödunud talvest, kus ühiselt läbiti kokku 98 268,2 kilomeetrit ehk tublisti üle kahe ringi ümber maakera. Osalejatel tuli omapoolse panuse fikseerimiseks sisestada läbitud kilomeetrid tervisepäevikusse aadressil www.terviserajad.ee. Suuremates keskustes sai läbitud kilomeetrid kirja panna ka kohapeal. Kogutud tervisekilomeetrid summeeriti.
 
Ühise rekordürituse „Eesti Terviseradadel... ümber maailma” eesmärgiks on tutvustada inimestele nende kodukandi looduslike terviseradade suurepäraseid võimalusi.




 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles