Jõgevamaa tunnustas väärikaid ja tegusaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palamuse vallavanem Urmas Astel.
Palamuse vallavanem Urmas Astel. Foto: Sille Annuk


Laupäeval autasustas Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev Eesti Vabariigi 93. aastapäevale pühendatud pidulikul vastuvõtul teenetemärkidega inimesi, kes oma töö ja tegevusega on kaasa aidanud Jõgeva maakonna arengule.


Konkursi «Jõgevamaa Tunnustab 2010» laureaate tunnustasid nii maavanem Viktor Svjatõšev kui Jõgevamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Toivo Tõnson meenega.
 
Jõgevamaa Vapimärk:
Ants-August Nurk – major, Jõgeva Kaitseliidu maleva pealik 1990 – 2002


Jõgevamaa Kuldrist:
Jaan Aiaots – Põltsamaa linnapea
Inge Kottisse – Jõgeva Maavalitsuse õigusnõunik
Hendrik Allsaar – ettevõtja, põllumajanduse arendaja
Meelis Paavel – Jõgeva maavanem 1994 – 1999
Tiit Maripuu – Laiuse POÜ juhatuse esimees


Jõgevamaa Hõberist:
Sirje Kiis – Palamuse O. Lutsu Gümnaasiumi rahvatantsurühmade juhendaja
Vitali Goroško – Põltsamaa ettevõtja
Väino Treiman – kiiruisutamise treener, spordiklubi Tervis juhataja
Uno Valdmets – Jõgevamaa Spordiliit Kalju esimees
Maire Kasvandik – Pala vallasekretär
 
1. Jõgevamaa Aasta Tegu 2010 SOS Lasteküla Eesti Ühing Põltsamaa SOS Lasteküla
Põltsamaa SOS lasteküla avati pidulikult 1. juunil 2010. aastal. Põltsamaa lasteküla on esimene SOS lasteküla Eestis, kus lapsele loovad kodu SOS-ema ja SOS-isa. Pered elavad perevanemate juhtimisel oma majas tavalises elamurajoonis. Hetkel elab lastekülas 10 last vanuses 1-14 eluaastat. Põltsamaa SOS Lasteküla tegevdirektor on Margus Oro.
Võitjat premeeris Jõgeva Maavalitsus ja Jõgevamaa Omavalitsuste Liit 1470€.


2. Jõgevamaa Hea Investor 2010 AS PUIT-PROFIIL
AS PUIT-PROFIIL on eesti kapitalil põhinev puidutöötlemise ettevõte, mis alustas oma tegevust 1994. aasta septembris ja on olnud arvestatav tööandja kogu Põltsamaa piirkonnale – tööd saavad 50 inimest. Ettevõte toodab liimpuitkomponente akna- ja uksetehastele, 75% toodangust eksporditakse Soome, Rootsi ja Norrasse. 2010. aasta investeeringute kogumaht 20,5 miljonit krooni. Ettevõtte juht, juhatuse liige Tiit Saar.


3. Jõgevamaa Hea Põllumajandusettevõte 2010 Puurmani Põllumajandusühistu
Kõrgetasemeline põllumajandusettevõte, Puurmani valla suurim ettevõte ja tööandja, osaleb aktiivselt põllumajanduslikus ühistegevuses. Karjas on 600 lüpsilehma ja 600 noorlooma; piimatoodang lehma kohta 7700 kg; haritavat maad 1780 ha; teravili kasvab 700 ha-l, keskmine saak 3,7 t ja rapsi 160 ha saagikusega 2 t hektarilt. Viimase viie aasta jooksul on investeeritud tootmise kaasajastamisse enam kui 20 miljonit krooni. Selles tublis kollektiivis töötab 87 töötajat. Ettevõtte juht ja juhatuse liige Arvi Kink.


4. Jõgevamaa Hea Turismitegija 2010 Vudila Mängumaa OÜ kogu pere mängumaa «Vudila»
2010. juuni alguses avati kogu pere mängumaa Elistvere loomapargi vahetus läheduses kauni Kaiavere järve kaldal. Suvekuudel külastas Vudilat üle 22 000 inimese paljudest Eestimaa paikadest ja ka välisriikidest. SA Lõuna-Eesti Turism korraldatud konkursil “Ehe Lõuna-Eesti” tunnistati Vudila käesoleva aasta parimaks turismiobjektiks. Vudila Mängumaa OÜ juhatuse liige Kajar Lember.


5. Jõgevamaa Hea Piirkonna Edendaja 2010
Noorteühendus JUVENTUS - Põltsamaal tegutsenud 1999. aastast, eesmärgiga koordineerida piirkonna noorsootööd. 10. detsembril 2010 avati Põltsamaa noorte –ja elukestva õppe keskus, mille ümberehitus ja sisustamine läks maksma ligi kaheksa miljonit krooni. Keskuse eesmärgiks on kujundada noortes aktiivset eluhoiakut. Ühenduse eestvedajad Heidi Paabort ja Karin Tõnts.


Lembit Paal - Pajusi küla arendaja ja suurim tööandaja; Eestimaa küla ja selle ajaloo säilimise eest võitleja, kes on rajanud enda kauni kodu juurde koduloomuuseumi.


Riina Paluoja - Põltsamaa valla Lustivere külaelu eestvedaja ja arendaja; Põltsamaa valla külade päeva korraldaja.


Helgi Vaga - Pala valla Assikvere küla seltsielu eestvedaja ja arendaja; kodukoha traditsioonide hoidja ja säilitaja.


Konkursi «Jõgevamaa Tunnustab» komisjon otsustas anda välja tiitli Jõgevamaa Innovaatiline Tegu 2010 - kauni ja loodussõbraliku energiasäästiku vallamaja ehitamise eest Palamuse vallas. Vallavanem Urmas Astel.
 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles