Eesti Vabariigi 93. aastapäeva üritused Tartus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

23. veebruaril


Kell 12 – Tartu Ülikooli aulas Eesti Vabariigi 93. aastapäeva kontsertaktus.
Aktusel kõnelevad TÜ rektor professor Alar Karis, Tartu linnapea Urmas Kruuse ja arstiteaduskonna arstiteaduse eriala 6. kursuse üliõpilane Ellen Kamenik. Ettekandega esineb filosoofiateaduskonna teoreetilise filosoofia teadur, vabariigi presidendi kultuurirahastu noore teadlase preemia 2010.  aasta laureaat Bruno Mölder. Aktusel antakse üle Ernst Jaaksoni stipendium ning ülikooli aumärgid.


Kell 18 -  Eesti Vabariigi 93. aastapäeva kontsertaktus Vanemuise kontserdimajas. Üritus on kutsetega.

Kell 19.30 - Kalevipoja vastuvõtt Athena keskuses. Üritus on kutsetega.

24. veebruaril

Kell 8.45 -  linna esindajad asetavad pärjad Vabadussõja monumendi juurde Pauluse kalmistul, Lõuna-Eesti vabastajate mälestussambale ja Julius Kuperjanovi hauale Raadi kalmistul ja  Tartu vabadussamba (Kalevipoeg)  jalamile.


Kell 10 - Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamine Tartu Tähetorni juures. Esinevad Tartu meeskoorid, Heino Elleri nimelise Tartu Muusikakooli puhkpilliorkester ja Tartu Karlova Gümnaasiumi solistid. Sõna võtavad Tartu linna, Tartu Maavalitsuse, EELK Tartu Praostkonna ja Eesti Üliõpilaste Seltsi esindajad.


Kell 11.30 - Tiigi seltsimajas Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud kontsert "Laulud sini-must-valgel“. Esinevad Lauri Liiv (laul) ja Jorma Toots (klaver). Keldrisaalis on avatud fotonäitus ja töötab kohvik.
Sissepääs tasuta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles