Sünnipäevaks sündis 12. lapselapselaps

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amanda Põder
Amanda Põder Foto: Lauri Kulpsoo

Reedel 103-aastaseks saanud tartlanna Amanda Põdra viimase aasta kõige suurem uudis on see, et talle sündis 12. lapselapselaps.


Kui Amanda Põder kogu oma järeltuleva põlve nüüd kokku loeb, siis on tal kaks last, viis lapselast ja 12 lapselapselast. Kõige noorema põlve noorim võsu on kolmekuune tüdrukuke Emily.

Reedel läks Amanda Põdral muidu kõik nii nagu varasematelgi sünnipäevadel. Hommikul tuli kõigepealt tütrega vaielda, mida sobib tähtsal päeval selga panna ja mida ei sobi. Siis lokid kohevaks sättida, maniküür üle vaadata ning diivani peale külalisi ootama istuda.

Tütar Maie Oras, kelle juures Nelgi tänaval Amanda Põder elab, ütles, et ema elutahe on hämmastav. «Uskumatu, et veel üks aasta,» sõnab ta. «Ema on nii õnnelik – ütleb, et näe, kui ilus number tal nüüd on.»

Varasemate aastate Tartu Postimehes ilmunud sünnipäevalugudes on juba kirjas, et Amanda Põder oli noorena meestejuuksur Kivisilla juuksuriäris, mille omanik oli tema mees. Seepärast on talle ilu ja korrektne välimus alati korda läinud.

Amanda Põder on olnud ka kauaaegne käsitöötegija tootmiskoondises Uku. Ning neid käsitööesemeid, mida kodus uhkusega näidata, on alles veel hulgi.

Tütar Maie Oras ütleb, et mure, mis tema emale praegu tõsist meelehärmi valmistab, on tõrksad jalad. «Muudkui nõuab, et ma tooksin talle apteegist rohtu, mis ta jalad tagasi tooks, aga sellist rohtu ei ole ju,» ütleb Maie Oras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles