Maamessi poole kiikavad huvilised ka Euroopast ja Venemaalt

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamessil on oodata ka põllumajandustehnika maailma esmaesitlusi.
Maamessil on oodata ka põllumajandustehnika maailma esmaesitlusi. Foto: Sille Annuk

Eesti suurima messi geograafia on avardumas. Aprillis peetav Maamess ootab tänavu mitmeid eksponente piiri tagant.


Messi projektijuhi Margus Kikkuli kinnitusel on messi geograafia avardumas ning lisaks traditsioonilistele välisosalejatele Balti riikidest ja Skandinaaviast saavad esindatud ka näiteks Venemaa ning Holland.

«Ida-Groningenist tuleb Maamessile sealse piirkonna delegatsioon. Grupis on turismiedendajaid, omavalitsustegelasi, kohalikke tootjaid ja üliõpilasi,» märkis Kikkul pressiesindaja vahendusel.

Tartus tutvustavad hollandlased põhjalikult oma piirkonda. «See on suurepärane võimalus ärikontaktide loomiseks meie ettevõtjatele ja turismiedendajatele,» lisas Kikkul.

Hollandi delegatsiooniga tuleb kaasa oma kokk, kes valmistab messikülalistele Groningeni piirkonnale omaseid sööke. Nii saavad huvilised ülevaate Hollandi köögist ja söömistraditsioonidest.

Tänavu oodatakse Maamessile külalisi ka Venemaalt. Pihkva oblasti esindajad tunnevad tõsist huvi sidemete arendamise ja tihedama koostöö vastu Eesti tootjatega.

Tänaseks on 14. - 16.aprillini Tartus peetavale Maamessile registreerunud 150 eksponenti, kellest 35 osalevad üritusel esmakordselt.

Mullu külastas messi kolmel päeval enam kui 28 000 huvilist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles