Tähtsa võistluse jaoks käib põhjalik kuivtrenn

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Janari Zirk (vasakul) on Tartu kutsehariduskeskuses sõiduautotehniku vajalikud teadmised omandanud, lihvib ta EuroSkillsi võistluse tarvis oskusi kutseõpetaja Tanel Plovitsi abiga.
Ehkki Janari Zirk (vasakul) on Tartu kutsehariduskeskuses sõiduautotehniku vajalikud teadmised omandanud, lihvib ta EuroSkillsi võistluse tarvis oskusi kutseõpetaja Tanel Plovitsi abiga. Foto: Sille Annuk

Autotehnik Janari Zirk ja Tartu kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Tanel Plovits harjutavad piinliku täpsusega mitu nädalat ülesandeid, mis on neile ette antud, et osaleda detsembri alguses Rootsis peetaval rahvusvahelisel kutsemeistrivõistlusel EuroSkills.

See on võistlus, millel osalemise võib iga noor meister uhkusega oma CV-sse kirjutada. EuroSkillsil medali kaela saanule avanevad aga paljud uksed üle Euroopa.

Janari Zirk pääses võistlusele läinud aastal, kui ta alles õppis kutsehariduskeskuses autotehnikuks ja võitis üle-eestilise võistluse «Parim sõiduautotehnik». Selle aasta alguses lõpetas ta kutsekooli ning teenib praegu leiba autode parandamisega Soomes. Ometi mõlgutab Rannu kandist pärit noormees kodumaale tagasituleku mõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles