Sõbrad aitavad uputuses kannatanud sõpru

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endiste tartlaste Epp Pleszi ja Saul Peebseni kodu New Orleansi lähedal Ameerika Ühendriikides (täpsemalt Saint Amant, Louisiana) 
ujutas augustis mitmeks nädalaks üle 
Mississippi jõe vesi, millele
andis lisa lakkamatu paduvihm.
Endiste tartlaste Epp Pleszi ja Saul Peebseni kodu New Orleansi lähedal Ameerika Ühendriikides (täpsemalt Saint Amant, Louisiana) ujutas augustis mitmeks nädalaks üle Mississippi jõe vesi, millele andis lisa lakkamatu paduvihm. Foto: Erakogu

Eile sadas ootamatult lund. Mõnikord talvel on hanged ja külma võib virutada korraks üle 30 pügala. Paar paduvihma suvel niisutab keldreid nagu ka Emajõgi, mis küll peamiselt vaid ähvardab üle kallaste tõusta. Nõnda on Tartus. Kuid kaks endist tartlast on Mississippi voogudes USAs kaotanud suurema osa oma varast.

Ametlikku abi ei antud ning kindlustus lubas tasuda kojusaamise kuludest kõigest kuuendiku, sest uputuse vastu ei olnud eraldi kindlustatud.

Kui Epp Plesz oli Tartus aastaid pidanud õpetajaametit ja palga üle lõpuks kibedasti kurvastanud, valis ta uueks elukohaks Connecticuti. Kümmekond aastat tagasi kolis ta Louisianasse, kus elas koos mehe ja kahe koeraga majas jõekääru kaldal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles