Fotod: Tartumaal hukkus sõidukilt löögi saanud jalgrattaga sõitnud sünnipäevaline (17)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartumaal Luunja vallas juhtus täna õhtul traagiline liiklusõnnetus, kui sõidutee ääres liikunud jalgrattur sai löögi sõiduautolt ja hukkus.

Luunja vallas Sääsekõrva külas juhtunud liiklusõnnetusest teatati häirekeskusele kella 18.30 paiku. Esialgseil andmeil liikus sõiduauto Peugeot mööda Luunja-Kavastu-Koosa teed Kavastu poole, kui juhtus kokkupõrge valgustamata sõidutee ääres liikunud jalgratturiga. Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkus jalgrattur sündmuskohal, teatas Lõuna prefektuur.

Politsei tuvastas, et sõiduautot juhtis 20-aastane naine, kes oli kaine ja vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõigusega. Ratturi kainuse selgitab välja ekspertiis.

Lõuna prefektuuri operatiivjuhi Indrek Koemetsa sõnul oli jalgrattur tumedates riietes ja tal puudus kiiver. Esialgsetel andmetel puudusid jalgrattal nõuetekohased tuled. «Tänasele niigi traagilisele õhtule lisab kurbust tõik, et hukkunul oli täna sünnipäev. Teadaolevalt oli ta just oma kodu juures sõbra poole teele asunud ja ehkki ratta külge oli kinnitatud erinevaid helkureid, siis ei olnud sellel ees ega taga kohustuslikku valget ja punast tuld. Kutsun üles kõiki korraks järele mõtlema, kas meil on sugulasi, sõpru ja tuttavaid, kes pimedal ajal rattaga liigelda võivad ja kas nende kaherattalise küljes on nõutud valgusallikad.»

Koemets lisas, et sügisõhtud on pimedad ja kui teedel puudub valgustus ja valgustamata sõiduteel liikuvad kergliiklejad ei ole end abivahenditega märgatavaks teinud, siis ei pruugi autojuhid neid näha. Eriti ohtlik on see asulavälistel teedel, kus kiirused on suuremad ja kokkupõrke tagajärjed tihtipeale raskemad. «Seepärast on oluline, et tee ääres liikuvad kergliiklejad muudaksid end nähtavaks, kas helkureid või helkurvesti kandes ning hoolitseks selle eest, et nende sõiduvahend nähtav oleks. Valgustamata ja kehvema nähtavusega teelõikudel tuleb ka autojuhtidel olla eriti hoolikas ja valida pigem aeglasem sõidukiirus, et ootamatuste korral õigeaegselt reageerida,» sõnas Koemets.

Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluse käigus, mida viib läbi politsei- ja piirivalveamet ning juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Tänavu on Eestis liiklusõnnetuste tõttu hukkunud 54 inimest.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles