Sõbrad meenutavad lilleaia aednikku

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana Pärn
Diana Pärn Foto: TPM

Alati isegi kaktuste vastu sõbralik Tartu Ülikooli botaanikaaia aednik Diana Pärn ei jõudnud oma teisele fotonäitusele, ta suri mullu 24. novembril.


«Teise näituse pilte Diana paberil ei näinudki, ainult arvutiekraanilt,» ütles Diana Pärna sõber, Tartu Ülikooli mo­lekulaar- ja rakubioloogia instituudi vivaariumi juhataja Sulev Kuuse.

Diana Pärna ning ta sõprade, bioloogidest ülikoolikaaslaste Sulev Kuuse ja Tartu Ülikooli bioloogilise mitmekesisuse tippkeskuse tegevjuhi Edgar Karofeldi näitus Tallinna botaanikaaia palmihoones sai üles kolm päeva pärast Diana Pärna lahkumist.

Nüüd panid Sulev Kuuse ja Edgar Karofeld peamiselt Diana Pärna tehtud fotod ja tema mitmetes ajakirjades ilmunud lood välja Tartu Ülikooli botaanikaaeda. Seal töötas zooloogiks õppinud Diana Pärn poole oma elust.

«Ta tegi oma igapäevast tööd rõõmu ja murega ning sellest sündis botaanikaaia aedadesse ja kasvuhoonetesse palju head, palju sellist, mida saame vaadata ka aastate möödudes,» märkis Sulev Kuuse.

Eile avatud näitust «Lilleaia aednik» võib botaanikaaias vaadata 27. veebruarini. «Tänu Diana tehtud fotodele on meil nüüd võimalus püüda näha ümbritsevat tema silmadega ja sellest kõigest vaimustuda talle iseloomulikul moel,» märkis Sulev Kuuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles