Ülenurme vallas saab valida viie kaasava eelarve idee vahel

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜLenurme vald
ÜLenurme vald Foto: Margus Ansu

Ülenurme vald eraldab teist aastat järjest 20 000 eurot kaasava eelarve tarbeks. Ideid kaasava eelarve rakendamiseks koguti septembrikuu jooksul. Laekus kuusteist ideed, millest viis pannakse järgmisel nädalal rahvahääletusele.

Hääletada saab 20. oktoobrist 10. novembrini valla veebilehel või kupongiga, mille leiab vallalehest Olevik. Täidetud kupong tuleb tuua vallavalitsusse.

Eelmisel aastal, kui Ülenurme vallas esimest korda kaasava eelarve ideid otsiti, osales hääletusel 413 inimest. Mullu kogus enim hääli välijõusaalide idee. Tänavu paigaldatigi välijõusaalid Soinaste parkmetsa, Ülenurme gümnaasiumi ja Tõrvandi staadioni juurde.

Valla arendusjuht Kristi Kull selgitas, et praegu pole teada, kui palju kulutusi viis rahvahääletusele jõudnud ideed nõuavad. Juhul kui võidutöö jaoks kulub vähem kui 20 000 eurot, plaanib vallavalitsus veel mõne eelarvekonkursile üles seatud plaani ellu viia.

Ülenurme valla kaasava eelarve ideed

  • Uhti küla mänguväljak. Asukoht Uhti külas Valge tee 15 maja ees. Väiksematele lastele kiiged, liivaala suurendamine, pinkide paigaldamine.
  • Tõrvandi aleviku spordihoone lähedusse laste ronimisala.
  • Ülenurme, Tõrvandi ja teistesse keskustesse õuetingimustesse sobivad betoonist lauatenniselauad.
  • Mitmeotstarbeline miniväljak Uuetoa ja Aasa elamurajooni mänguväljaku platsile.
  • Külitse alevikus Liivaranna kinnistule vabaaja- ja sportimisväljaku loomine (õuetreeninguseadmed ja võrkpalliväljak, väiksematele lastele vedrukiiged).
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles