Miks ei võtnud buss peale peatuse kõrval oodanud reisijat?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Miks jättis OÜ Tarbus maakonnaliini buss sõita soovija maantee äärde? Tartu koolis töötav õpetaja teatas, et liini nr 944 Tartu-Ulila-Puhja-Erumäe-Puhja-Tartu buss sõitis reedel kell 7.40 temast Uueküla peatuses mööda, kuigi teenindaja ja teenindatava vahel oli isegi pilkkontakt. Tagantjärele toonud bussijuht selgituseks, et inimene ei seisnud täpselt peatuses ega viibanud ka märguandeks käega. Peatuses aga ei saavatki sõitasoovinu sõnul seista, sest seal oli suur hang.


Vastab OÜ Tarbus direktor Valter Keis:

Liinil sõitis meie lepingulise alltöövõtjana bussijuht Einar Grünthal, aga see ei ole muidugi õigustus. Tema versioon oli, et sõita soovija oli peatusest eemal, ja ei saanud eeldada, et ta sõita soovib. Vähese suhtlemise probleem, bussijuhilt võeti ka seletuskiri.

Nii et igal juhul on see tõsine vahejuhtum?

Loomulikult me reageerime, kui klient end haavatuna tunneb, ning kaalume, mis edaspidi teisiti teha. Igal juhul palume sellelt inimeselt sügavalt vabandust. Bussijuht peab tõsisemalt veenduma inimese sõidusoovis, peab pidurdama.

Vastab bussijuht Einar Grünthal:

Oskan öelda seda, mis oli. Uueküla bussipeatuses ei olnud ühtki inimest. Inimene seisis teeotsas, kust on peatuseni 50-70 meetrit.
Ta seisis ristmikul ega teinud ühtki liigutust. Ma ei ole kohustatud väljaspool peatust peatuma, liiati veel ristmikul. Sõitsin rahulikult mööda. Kahju muidugi, et nii juhtus. Maainimesed seisavad tihtipeale teeotsas ja viipavad käega, olen nad alati peale võtnud. Tema ühtegi märguannet ei teinud. Mina süüd absoluutselt ei tunne.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles