Ülikooli muuseumis tuli esitlusele imetlusväärne kahekordne kingitus

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tullio Ilomets (95) rääkis eile 
Tartu ülikooli muuseumi valges saalis Talboti fotodest ja foto­gravüüridest kümnetele sõpradele, kolleegidele, tuttavatele ja sugulastele.
Tullio Ilomets (95) rääkis eile Tartu ülikooli muuseumi valges saalis Talboti fotodest ja foto­gravüüridest kümnetele sõpradele, kolleegidele, tuttavatele ja sugulastele. Foto: Kristjan Teedema

Tänapäeval saab fotosid teha kõikvõimalike riistapuudega. Poolteist sajandit tagasi oli kas või üheainsa uduse pildi valmistamine ime ja suur teadussaavutus.

 Eile esitletud trükiteos annab ülevaate fotograafia koidikul tegutsenud Inglise teadlase panusest sellesse praegu nii tavapärasesse harrastusse.

Raamatu William Henry Fox Talboti fotode ja fotogravüüride kollektsioonist Tartu ülikooli raamatukogus on kirjutanud Tullio Ilomets, kes sai suvel 95-aastaseks. Esitlus ülikooli muuseumi valges saalis kujuneski õnnitlemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles