Tartu teate rattamaratoni võitis kolmik Tarvis, Pruus ja Vendelin

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese Tartu teate rattamaratoni start Elvas Tartumaa tervisespordikeskuses.
Esimese Tartu teate rattamaratoni start Elvas Tartumaa tervisespordikeskuses. Foto: Tarmo Haud

Pühapäeval peetud ajaloo esimese Tartu teate rattamaratoni võidu vormistasid mehed, kes päev varem olid kiireimaid Kalevipoja rattamaratonil ehk Peeter Pruus ja Peeter Tarvis. Trio ankrumeheks oli Karl-Arnold Vendelin.

Võitja võistkond kandis nime KoMo. 89 km pika tavapärasega võrreldes tagurpidi Elvast Otepääle sõidetud distantsi võitis kolmik ajaga 2.38.43. Võrdluseks: Peeter Tarvis võitis mulluse rattamaratoni ajaga 2:34:25. Arvestada tuleb seda, et Otepää asub merepinnast 150 meetri kõrgusel, Elva aga 50 meetrit üle merepinna, seega oli rada võrreldes harjumuspärasega pisut rohkem ülesmäge.

KoMo pääses ette juba pärast esimest 22 kilomeetri pikkust Elva-Palu vahetust, kui koos tulid Peeter Tarvis (KoMo) ja Martin Laas (Rein Taaramäe rattaklubi). Otsustav vahe tehti sisse kõige raskemal, 37 kilomeetri pikkusel Palu-Pringi vahetuses, kus lisaks raskele rajaprofiilile lisasid katsumusi ka kohatised mudased rajalõigud metsa vahel.

Mägirattamaratoni värske Euroopa meister Peeter Pruus oli just see, kes KoMo tiimi teises vahetuses konkurentidest peajagu kõrgemale tõstis. Viimasesse vahetusse läks Karl-Arnold Vendelin juba viie ja poole minutilise eduga, mille ta kasvatas lõpuks rohkem kui kaheksale minutile.

Teisena finišeeris Veloplus Torq Pro A-Team ajaga 2:46:54. Sellesse triosse kuulusid Robi Niit, Viljar Kannimäe ja Taavi Kannimäe. Kolmas oli Rein Taaramäe rattaklubi koosseisus Martin Laas, Reiko Rosenthal ja Vahur Valvas ajaga 2:48:37. Klubile nime andnud Rein Taaramäe ise pedaalis samal ajal Lätis, kus ta võitis eraldistardisõidu.

Kokku oli esimese Tartu Teate rattamaratoni stardis 41 meeskonda. Rada oli vaatamata suurtele vihmadele siiski võrdlemisi kuiv, tõdes võitjameeskonnas pedaalinud Peeter Pruus. Ta avaldas arvamust, et ilmselt tuleb kiire ka järgmisel nädalavahetusel peetav rattamaraton.

Viimastel andmetel on 19. Tartu rattamaratonile registreerunud 4542 ratturit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles