Politsei pidas läbirääkimisi, et mees Tartu Kaarsillalt alla tuua (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu kesklinnas Kaarsilla juures käivitus neljapäeva õhtul politseioperatsioon, sest sillakaarel seisis mees, kes oli vaja sealt ohutult alla tuua. Kaarele ronis ta enne kella 20 õhtul.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja ütles enne kella 21, et Kaarsillal seisab seni teadmata motiivil mees, kelle allatoomiseks on kohale kutsutud politsei. Korrakaitsjad kaasasid ka professionaalse läbirääkija, et mees sillalt alla tuua, lisas politsei pressiesindaja.

Pärast kella 21 hakkas mees nõudma, et politsei võtaks silla ümbert kõrvaliste isikute liikumist piiravad lindid ära ning jätaks ta rahule. Politsei võttiski lindid ära ning kaugenes. Mees hakkas kella 21.15 paiku sillalt alla tulema, siis aga mõtles ümber, ronis üles tagasi ning heitis sillakaarele pikali. Kella 21.20 ajal lamas ta selili betoonkaarel. Päästjad ja politsei olid valmis kohe reageerima, kui olukord seda nõuab, teatas sündmuskohalt Tartu Postimehe fotograaf.

Kella 22.04 paiku otsustas enam kui kaks tundi sillakaarel aega veetnud mees lõpuks alla ronida. Ta laskus sillalt Atlantise poolsele kaldapealsele. Vahepeal varjunud politsei tõttas kiiresti kohale, et uurida, kas mees vajab abi.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja kinnitas pärast vahejuhtumi õnnelikku lahenemist, et politsei sai Kaarsilla kaarel istuvast meesterahvast teate enne kella kaheksat õhtul. Arvestades, et kõrgel sillakaarel olev inimene võib ise ohtu sattuda ning temast on vahetu oht ka silda ületavatele inimestele, reageeris vahejuhtumile politsei. Selleks, et joobetunnustega mees igasuguse kõrvalise ohuta sillakaarelt alla juhatada, kaasas politsei olukorda lahendama läbirääkija.

Vestluse ja veenmise tulemusena saadi meesterahvas pärast läbirääkimisi sillakaarelt alla. Meedikud kontrollisid üle tema esmase tervisliku seisundi ning ta viidi arestimajja kainenema. Oma teguviisi kohta ei osanud mees esialgu adekvaatseid selgitusi anda. Kõik täpsemad asjaolud selgitatakse hiljem, kui mees on kainenenud ning suudab juhtunu kohta täpsemaid selgitusi anda.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles