Tänavakunstihuviliste tee viib silla alla ja mahajäetud majja

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse Tartu tänavakunstifestivali säravaima osaleja, itaallase Fra Biancoshocki üks teoseid - installatsioon, mis koosneb vanast kännust ja säbrukoodidega aastarõngastest – asub korterelamu Lossi 21/23 ees Toomel.
Tänavuse Tartu tänavakunstifestivali säravaima osaleja, itaallase Fra Biancoshocki üks teoseid - installatsioon, mis koosneb vanast kännust ja säbrukoodidega aastarõngastest – asub korterelamu Lossi 21/23 ees Toomel. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeva õhtul avatud festivali Stencibility tänases kavas on tänavakunstitehnikate tutvustamise kõrval giidituur, milles osalejad teevad tiiru jalgratastel, et tutvuda Tartu tänavakunsti olulisemate teostega. Festivaliüritusi jätkub pühapäevani.

Tänane jalgratastel giidituur algab kell 18 kultuurilokaali Arhiiv eest (Vanemuise 19, ratastel giidituur on kavas ka kolmapäeval ja neljapäeval ning jalgsi laupäeval). Kell 19.30 räägib Genialistide klubis (Lai 37 taga) oma tegevusest tänavakunstnik Kairo.

Kolmapäeval on Stencibility kavas kell 13–19 tänavakunstipeitus koostöös festivaliga Nuart. Samal ajal on huvilistel võimalik tutvuda tänavakunstitehnikatega Kroonuaia bussipeatuse kõrval Supilinnas. Kell 19.30 saab Genialistide klubis vaadata filmi «Rurales» ja kohtuda kunstnikega.

Neljapäeval kell 19.30 on Vabaduse galeriis ehk Vabaduse silla all kavas Tartu väitlusklubi debatt «Korraldatud vs. isetekkeline tänavakunst».

Reedel kell 20 on kavas baarivetsunäituse «LavARTory» avamine, mille aegu käib huviliste seltskond ühest tänavakunstiteostega täidetud baarivetsust teise. Kogunemiskoht on Genialistide klubi ja viimane peatus on Aparaaditehas (Kastani 42), kus kell 22 algab Erinevate Tubade Klubis Stencibility pidu.

Laupäeval kell 14-18 saab tutvuda tänavakunstitehnikatega SprayPrinteris (Raekoja plats 9). Kell 19 avatakse ühepäevanäitus mahajäetud majas Raja 24, kavas on ka arutlusring «Südamed ja mu**id».

Seitsmes Tartu tänavakunstifestival lõpeb pühapäeval kell 15 kokkuvõtva tuuriga ratastel.

Stencibility kava ja muud asjakohast teavet saab vaadata siit ja sealt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles