Eesti vanim rakenduskõrgkool inaugureerib uue rektori

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ulla Preeden
Ulla Preeden Foto: Tartu tervishoiukõrgkool

1. septembril kell 12 inaugureeritakse varasem Põlva maavanem Ulla Preeden Tartu tervishoiukõrgkooli rektoriks.

Preeden valiti Tartu tervishoiukõrgkooli rektoriks maikuus, kandidaate rektori ametikohale oli viis. Rektorit valis seitsmeliikmeline valimiskogu, kuhu kuulusid kaks haridus- ja teadusministeeriumi esindajat, kaks Tartu tervishoiukõrgkooli nõunike kogu esindajat, kaks nõukogu esindajat, kellest üks oli üliõpilane, ning haiglate esindaja. Rektori ametiaeg algas 1. juulil ja kestab viis aastat.

«Mul on suur au ja olen väga tänulik võimaluse eest olla juhiks, mentoriks ja kolleegiks nii väärika ajalooga ning ühiskondlikku vastutust ja rolli kandvas kõrgkoolis,» rääkis Preeden, kes on ametis juba 1. juulist. «1. septembril toimub küll aktus, kuid kooli ja tööga olen suve jooksul tutvuda saanud. Positiivseid hetki on olnud juba väga palju. Kohe majja tulles sai mulle selgeks, et siinsed inimesed on ääretult koolile pühendunud ja armastavad seda kooli,» lisas ta.

Tartu tervishoiukõrgkooli rektorina soovib Preeden täita kooli arengukavas kirjas olevaid eesmärke ning pühenduda koolis antava hariduse kõrge kvaliteedi tagamisele, teadustööde mahu suurendamisele ja rahvusvahelistumisele.

Preeden on kaitsnud doktorikraadi Tartu ülikoolis, kus tema peamised uurimissuunad olid geofüüsika ja mineraloogia. Ta on töötanud 2011. aastast Põlva maavanemana ja varem Tartu ülikoolis geoloogiaosakonnas.

Tartu tervishoiukõrgkool on riigi rakenduskõrgkool, kus saab omandada kõrgharidust õe, eriõe, ämmaemanda, bioanalüütiku, tervisekaitse spetsialisti, füsioterapeudi ja radioloogiatehniku erialal. Kutseõppes on võimalik õppida lapsehoidjaks, hooldustöötajaks, erakorralise meditsiini tehnikuks, massööriks ja tegevusjuhendajaks. Kõrgkool peab tänavu 205. sünnipäeva, mille tähistamiseks tehakse peamiselt kogukonnas, aga ka kõrgkooliperele kokku 205 head tegu.

Tartu tervishoiukõrgkooli õppeaasta avaaktusest ja inauguratsioonist tehakse veebiülekanne. Sündmus ise leiab aset kõrgkooli õppehoones Nooruse 5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles