Postimuuseum lahkub kesklinnast (1)

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi postimuuseumi projektijuht Eve Aab näitab läbi aegade Eestis kasutuses olnud kirjakaste.
Eesti Rahva Muuseumi postimuuseumi projektijuht Eve Aab näitab läbi aegade Eestis kasutuses olnud kirjakaste. Foto: Kristjan Teedema

Postimuuseum kuulub ERMi direktori Tõnis Lukase sõnul ERMi koosseisu juba 2009. aastast, kui Eesti Post (praegune Omniva – toim) otsustas muuseumipidamisest loobuda. «Kuna Eesti Rahva Muuseum tuleb kogu täiega Raadile, siis me eraldi ruume enam postimuuseumile ei hoia,» ütles ta.

Juriidiliselt pole postimuuseum olnud ka ERMi senises struktuuris eraldiseisev filiaal, vaid on kuulunud selle koosseisu. «Tal on olnud eraldi asukoht ja seal on olnud eraldi näitused, aga sellisena ei ole teda enam otstarbekas hoida,» selgitas Lukas.

ERMi uues peahoones postimuuseumile omaette ruume ei tule, kuid kõik postiga seotud teemad Lukase kinnitusel jätkuvad. Kogu kollektsioon saab eraldi hoidlasse ja sellest tehakse ka tulevikus ajutisi näitusi. Samuti jätkuvad ERMis nn esimese päeva ümbrike tembeldamise ja kollektsionääride kokkusaamise üritused.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles