Ahhaa külastajate arv püstitas rekordi (1)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahhaa keskus pildistatuna õhust.
Ahhaa keskus pildistatuna õhust. Foto: Margus Ansu

Puhkused, koolivaheaeg kui ka naaberriikide elanike reisihimu kergitas juulikuus Tartu kesklinnas asuva Ahhaa teaduskeskuse külastatavust. Ja seda koguni nii palju, et sündis uus kuu külastusrekord - 26 839.

Keskuse teatel purustati sellega varasem külastajarekord, mis pärines 2014. aasta detsembrist, enam kui paari tuhande piletiga. Üsna suur oli juulikuus välismaalastest külastajate tähtsus: mitte-eestlaste osakaal keskuse külastajate seas ulatus ligi 41 protsendini. Lõviosa väliskülastajatest moodustasid venelased ligi 24 protsendiga. Lätlasi käis Ahhaas 8,6 protsenti ja teisi rahvusi kokku veidi üle kaheksa protsendi.

Ahhaa juhatuse liige Pilvi Kolk leidis, et suure külastajate arvu taga aasta esimeses pooles tehtud suured investeeringud. «Märtsis sai valmis uuenenud eluslooduse saal, detsembris avasime matemaatikanäitust, jooksvalt oleme uuendanud püsiekspositsiooni ja alates maist on külastajatele avatud olnud näitus «Ahhaa, annab mängida?!», mis on esmakordselt Mehhikost Euroopasse jõudnud,» märkis Kolk.

Edasi tahab keskus jätkata traditsiooni ja avada iga poole aasta tagant uue näituse, et külastajad leiaks ikka ja jälle põhjuse tagasi tulla. «Uued põnevad näitused filmide eriefektidest ja inimkeha läbilõigetest on peatselt tulekul,» lubas Kolk.

Teaduskeskust külastas mullu rohkem kui 213 000 inimest. Rekordaasta oli 2014, mil külastate arv oli ligi 218 000. Külastajate arvult on Ahhaa Eesti populaarseim siseruumides asuv atraktsioon.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles