Küüni tänaval saab vaadata vasega kaetud surnud kassi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Ehituskonteinerisse pandud Viljandi kultuuriakadeemia metallitöö õpilaste ja õppejõudude ühisnäitus „Taevavõlv“ näitab viimase viie aasta kõige erilisemaid töid.

Muu hulgas saab näitusetööde seas vaadata saja aasta vanust mumifitseerunud kassi, mis leiti mõisapööningult. Metallitöö eriala tudeng Maria Poll leidis selles eluringi sümboli, kattis kassi vasega ning pani silmadeks läikivad rohelised kristallid.

„Taevavõlv“ on pandud ehituskonteinerisse lootuses nii rahvale lähemale jõuda, rääkis metalli eriala õpilane ja õppejõud Indrek Ikkonen. Nädalavahetusel olid tööd nähtaval Viljandi folgil, nüüd on näitus väljas armastusfilmide festivali raames Tartus.

Kultuuriakadeemia väärismetalli peenkohrutuse õppejõud Marita Lumi oli elevil nii festivalist kui näitusest. Näitusele pandi nimi „Taevavõlv“ ära, hiljem asja uurides selgus, et maailmatsivilisatsiooni hällipaikades on taevavõlvi sepistused alati tehtud metallist. „„Taevavõlv“ on muinasjutt, armastuse narratiivid ning salapära,“ rääkis Lumi.

„Õpilastele on see justkui väljund, et nad võtaksid oma eriala kirega, sest see on nende tulevane leivatöö,“ lausus Lumi. Ta lootis, et nii traditsioonilisest rahvakunstist kui modernsetest lahendustest inspireeritud väljapanekud tulevad vaatama tuhanded inimesed.

Küüni tänaval Barclay platsi ees on näitus väljas järgmise esmaspäevani. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles