Kinolised üritasid tARTuFFi avaseansi eel moodustada südant

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Publik proovis enne esimest seanssi moodustada punastest paberitest südant.
Publik proovis enne esimest seanssi moodustada punastest paberitest südant. Foto: Mart Leib & Mati Kont

Täna mõni minut enne üheteistkümnenda armastusfilmide festivali tARTuFF avaseanssi Tartu raeplatsil andis linnapea Urmas Klaas traditsiooniliselt linna südame nädalaks hoida Pimedate Ööde filmifestivali direktorile Tiina Lokile. Samal ajal kerkis kaarsilla juurest raeplatsi viltuse maja kohale vurinal tuledega tähistatud droon.

Tiina Lokk, kelle üldjuhtimisel tuleb kinoliste ette ka tARTuFF, tänas Tartu linna kui tARTuFFi suurtoetajat ja lisas, et järgmisel aastal toimub armastusfilmide festival Emajõelinnas uut moodi. Tartlasi kui häid filmivaatajaid tänasid nii Klaas kui ka Lokk. Viimane avaldas ühtlasi tänu 11 aastat tARTuFFiga kaasas käinud Lätist pärit meeskonnale, kes hoolitseb filminäitamise tehnilise külje eest.

Seejärel sai kõik 1600 istet täitnud publik juhised, kellel nende hulgast tuleks tõsta oma pea kohale punane paber, millest ülalt vaadates moodustuks süda. Droon lendas üle raeplatsi ja tegi sellest katsetusest pilti.

Paar minutit hiljem algas tänavuse festivali esimene seanss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles