Sepa jalgpallikeskuse avamispeol saab näha Eesti jalgpalli raskekahurväge

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ajaloolise ühisrahastuskampaania abil rajatava Sepa jalgpallikeskuse ehitustööd on lõpusirgel. Peavadki olema, sest 10. juulil oodatakse nii suuri kui väikseid spordisõpru jalgpallikeskuse suurejoonelisele avamispeole.

Kuigi pidustused kulmineeruvad kell 22.00 algava jalgpalli EM-finaali suure ühisvaatamisega, hakkab verivärskel staadionil elu keema juba pärastlõunal kella kolmest.

Tegemist ja toimetamist on nii noortele kui vanematele, üheks päevase programmi tipphetkeks on kahtlemata kell 17.30 algav tähtede mäng, kus vastamisi lähevad legendaarsed Eesti koondislased ja mitte vähem legendaarsed Tammeka lähimineviku staarid.

JK Tammeka tegevjuht ja Sepa jalgpallikeskuse üks eestvedajatest Kalle Paas rääkis, et Eesti All-Stars tiimi eest on lubanud väljakule tulla näiteks Marko Kristal, Martin Reim, Indrek Zelinski, Martin Kaalma, Argo Arbeiter ja Tarmo Rüütli. Tammeka särgi tõmbavad kindlasti selga Timo Teniste, Ott Meerits, Indrek Koser, Taivo Kask ja Mihkel Mikheim, ning see nimekiri kindlasti veel täieneb.

Paas märkis, et kuna tegemist on väga kaaluka mänguga, ei hakka mehed kogu platsi ulatuses mürgeldama, vaid legendid asuvad paremust selgitama pisut vähematel ruutmeetritel.

«Oleme realistid ja vaatame legendide kogumassi,» muigas Paas. «Tahame, et oleks intensiivne ja äge mäng, ülevälja oleks see ehk natuke keeruline. Tuleb jooksvate vahetustega tempokas andmine.»

Legendide mängu järel on virtuaalse vuti ässadel võimalik end proovile panna Eesti suurimal FIFA 16 konsoolimängu turniiril - selle pilti saab jälgida samal 66 ruutmeetrisel ekraanil, millelt õhtul EM-finaali vaatama asutakse. Kell 20 algab aga staadionikontsert, mille esineja tehakse avalikuks järgmise nädala alguses. Kogu ruutmeetrifestivali programmiga ja värskete uudistega saab tutvuda Sepa jalgpallikeskuse Facebooki leheküljel.

Mis puudutab jalgpallikeskuse üldiseid ehitustöid, siis rääkis Kalle Paas, et näiteks altküttega kunstmuruväljak on praktiliselt sajaprotsendiliselt valmis, vaja on paigaldada vaid väravad ning uuel nädalal peaks platsil toimuma juba ka esimesed treeningud.

Suurematest töödest alustati eile 500-kohalise tribüüni paigaldamisega, 10. juuliks peaks seegi valmis saama. Maha on külvatud ka naturaalmuruga harjutusväljaku muruseeme.

«Järgmisel nädalal on veel viimased viimistlustööd, et 10. juulil näidata inimestele valmis asja, võimalik, et pisut nipet-näpet jääb ka edaspidiseks. Eks kohati on pinget õhus, aga olen näinud kõiki inimesi roppu moodi pingutamas, et staadion plaanitud ajaks valmis saaks,» kinnitas Kalle Paas, et jalgpallikeskuse rajamisel on tööle mehiselt pihta antud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles