Tugev tuul räsib Tartumaa elektriliine (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugev tuul on jätnud paljud majapidamised elektrita.
Tugev tuul on jätnud paljud majapidamised elektrita. Foto: Mihkel Maripuu

Lõuna-Eestis puhuv tugev tuul on põhjustanud rohkelt elektrikatkestusi. Kui hommikupoole oli olukord kõige problemaatilisem Võru- ja Põlvamaal, siis nüüd on hakanud järjest rivist välja minema ka Tartumaa alajaamad.

Nii oli kella poole kaheteist paiku Peipsiääre vallas seis selline, et elektrita oli kogu vald, üle 200 elektrikatkestuse oli fikseeritud Meeksi ja Mäksa vallas. Kokku oli Tartumaal elektrita üle 2000 majapidamise, kusjuures see number kasvas. Kõige enam räsib tuul maakonna idaosa alajaamu.

Täiendatud kell 15.37! Tuul on liikumas lääne poole - kui maakonna idaosas näitab olukord teatud paranemise märke, siis Tartumaa kesk-ja lääneosas tuleb üha uusi katkestusi. Hetkeseisuga on elektrita üle 4400 majapidamise.

Täiendatud kell 18.34! Tuul näitab kergeid rahunemise märke, üle Tartumaa on elektrita 2818 klienti.

«Tuulepuhangud ei ole hommikutundidel vaibunud ning ilmateenistuse andmetel püsivad tugevemad tuulehood kogu päeva. Elektrilevi ja elektriehitusettevõtete rikkemeeskonnad likvideerivad katkestused esimesel võimalusel ja on rikete kõrvaldamiseks on kõrgendatud valmisolekus kõikjal üle Eesti,» selgitas Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Aivar Sõõru.

Sõõru sõnutsi tuleks elektrikatkestusteks valmistuda klientidelgi: laadida mobiiltelefonide akud, kontrollida taskulampe või varuda küünlaid ja majapidamistes, kus veevarustus sõltub elektrist, tuleks varuda joogivett. Samuti peaksid loomapidajad arvestama pikema elektrikatkestusega ja välja selgitama generaatori kasutamise võimalused.

Voolu kadudes palub Elektrilevi enne rikketelefonile 1343 helistamist oodata 10-15 minutit, mille jooksul tehakse keskpingerikke korral kindlaks rikke ulatus ja saadetakse elektrita klientidele SMS rikke kõrvaldamise kohta. Nii saab kõnekeskuse kaudu teenindada operatiivsemalt neid kliente, kelle elektrikatkestuse kohta Elektrilevi juhtimiskeskusel info puudub.  

Maas vedelevat elektrijuhet või katkenud elektriliini märgates helistage kohe Elektrilevi rikketelefonil 1343. Katkenud elektrijuhtmele ei tohi läheneda ega seda puudutada, kuna juhe võib olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi isegi kümne meetri raadiuses.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles