Õppelaenude hüvitamise eest võitlejad kogunevad neljapäeval riigikogus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompea loss.
Toompea loss. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Üliõpilaskondade Liit (EÜL) kutsub kõiki õppelaenude hüvitamise jätkamise eest võitlejaid neljapäeval riigikokku, et osaleda ühiselt õppetoetuste ja õppelaenu seaduse muutmise seaduse eelnõu esimesel lugemisel, millega taastatakse õppelaenude hüvitamine avaliku sektori töötajatele ja lapsevanematele, kes astusid kõrgkooli enne 1. juulit 2009.

«Meil on oluline näidata, et õppelaenuhüvitise ärakaotamine tähendas uusi muresid konkreetsetele inimestele, mitte polnud pelgalt üks samm riigieelarve kulude vähendamiseks,» sõnas EÜLi juhatuse aseesimees Eimar Veldre. «Oluline on saavutada, et riigikogu saalis ükskord hakataks arutama ja leidma lahendust tollele 2009.aastal langetatud paljude tänaste ja endiste tudengite õiglustunnet tõsiselt riivanud otsusele,» vahendas EÜLi pressiesindaja Veldre sõnu.

Tudengid kogunevad 9.30 riigikogu ees. Kõik riigikokku tulijad peavad saatma oma ees- ja perekonnanime aadressile eyl@eyl.ee ning võtma kaasa isikut tõendava dokumendi.

Õppetoetuste ja õppelaenu seaduse muutmise seaduse algatasid Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon ning fraktsiooni mittekuuluvad saadikud Karel Rüütli, Jaanus Marrandi ja Jaan Õunapuu.

Õppelaenude hüvitamine avaliku sektori töötajatele ja lapsevanematele lõpetati riigi 2009. aasta teise lisaeelarve seadusega seonduvalt teiste seaduste muutmise seadusega, mis võeti riigikogus vastu 18. juunil 2009, kuulutati presidendi poolt välja 22. juunil ning jõustus 27. juunil. Avaldusi õppelaenu hüvitamise jätkamiseks oli inimestel võimalus esitada 30. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles