Anne kanali otsa kerkib ärihoone (5)

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektuurikonkursi võidutöö (esimesel pildil) autor on Arhitektuuriklubi. Konkursist võtsid osa veel Sirkel ja Mall (teisel pildil) ning Sport (kollane maja).
Arhitektuurikonkursi võidutöö (esimesel pildil) autor on Arhitektuuriklubi. Konkursist võtsid osa veel Sirkel ja Mall (teisel pildil) ning Sport (kollane maja). Foto: Erakogu

Paju Arendus plaanib ehitada Anne kanali Turusilla-poolsesse otsa ärihoone, mille esimesel korrusel on kanalile avaneva vaatega söögikoht ning ülemistel bürooruumid. 

Paju Arendus OÜ juhataja Karin Raidi sõnul lõppes planeeritava hoone arhitektuurikonkurss mai alguses. Võistluse võitjaks kuulutati OÜ Arhitektuuriklubi, mille eesotsas on arhitekt Kaido Kepp. Võistlusel osales kolm kutsutud arhitektuuribürood, võitjale lisaks veel OÜ Sirkel ja Mall ning OÜ Sport.

Eskiisprojekti järgi on hoone esimesele korrusele, vaatega Emajõele ja Anne kanalile, kavandatud atraktiivne kohvik-restoran. Teisele ja kolmandale korrusele on ette nähtud teenindus-, büroo- ja äripinnad. Esimesele korrusele tuleb ka parkla kuni 12 autole.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles