Koolipoisi kaks ja eeskujulik viis vajuvad ajalukku (2)

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reiniku kooli neljanda klassi lõpetanud Maria tõi oma emale Kristi Terepile koju puhtalt viielise tunnistuse. Tema noorem vend Karl sai hinnete asemel õpetajalt enam kui lehekülje pikkuse sõnalise tagasiside esimese kooliaastaga tehtud edusammude kohta.
Reiniku kooli neljanda klassi lõpetanud Maria tõi oma emale Kristi Terepile koju puhtalt viielise tunnistuse. Tema noorem vend Karl sai hinnete asemel õpetajalt enam kui lehekülje pikkuse sõnalise tagasiside esimese kooliaastaga tehtud edusammude kohta. Foto: Margus Ansu

Värskelt lasteaia lõpetanud tulevasi Tartu linna koolijütse pole enam mõistlik suvel harjutada mõttega, et koolis käimise eesmärk on häid hindeid saada ja et viieline tunnistus tagab lapsele preemia.

Kõik Tartu põhikoolid on lubanud, et algklasside lapsed enam numbrilisi hindeid ei saa ning hinnetest tähtsamaks muutub laste areng.

Ehkki paljud linna koolid kasutavad hinnete panemise asemel sõnalist tagasisidet juba mitmeid aastaid, sõlmiti läinud sügisel koostöölepe, et ka need koolid, kes seni veel algklassilastele hindeid on pannud, loobuvad neist eeloleval sügisel järk-järgult.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles