Vaadakem Raadit kui tervikut, mitte kui kuhilat maatükke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva muuseumi uus maja Raadil.
Eesti Rahva muuseumi uus maja Raadil. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti Rahva Muuseum (ERM) hakkab valmis saama. Muuseumi lähiümbrus võtab ilmet. Üks koht Tartus ja selle ääres saab jälle korda, lausa ilusaks. Kihvtiks. Linnavalitsus teeb omalt poolt ka ponnistusi, et Roosi tänav – tee südalinnast Raadile – oleks korras ning ERMi vääriline.

Kes aga praegu mööda Roosi tänavat Raadi poole jalutab, näeb seal ka tühja maad, lagunevaid hooneid, võsa ja räga, vanu aiaposte, mullahunnikuid – kõike seda, mis tuletab meelde, et sel maal justkui pole peremeest. Peremeest, kes hoolitseks, et paari kilomeetri kaugusel linna keskväljakust käiks elu, mitte ei valitseks võsa ja räga. Tegelikult muidugi peremees on – Tartu linnavalitsus.

Peremehel peaks olema ka selge idee, mida ta selle osaga linnast teha tahab. Seda enam, et ERM tekitab nüüd väga tugeva tõmbekeskuse, mille ümber – millest kesklinna poole – võiks lähitulevikus tekkida üks Tartu enim arenev linnaosa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles