Tartu kavatseb tosina aastaga remontida kõik koolimajad

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raatuse kooli täisremonti plaanib Tartu linn alustada 2017. aastal.
Raatuse kooli täisremonti plaanib Tartu linn alustada 2017. aastal. Foto: Margus Ansu

Tartu põhikoolide seisukorra pärast on tulnud häbi tunda paljude linnavalitsuste ajal, nüüd on aga uues volikogusse saadetud eelarvestrateegias sõnastatud kavatsus teha kõik põhikoolid korda.

Eelarvestrateegia perioodil ehk aastani 2020 kavandatakse vähemalt kolme kooli täielikku rekonstrueerimist. Seejuures taotleb linn Raatuse ja Variku kooli remondiks tuge koolivõrgu korrastamise riiklikust meetmest ning Annelinna gümnaasium on plaanis remontida linnaeelarve rahast. Remondi algus on kavandatud vastavalt 2017., 2018. ja 2019. aastaks.

Sõnastatud on veel, et koolihoonete täielikul rekonstrueerimisel on prioriteedid ka Hansa, Descartes’i ja Veeriku kool. Osalisi rekonstrueerimistöid on kavas teha Kesklinna, Tamme, Karlova ja Forseliuse koolis, Miina Härma gümnaasiumis ning kutsehariduskeskuses. Nendegi kohta on nimetatud dokumendis summad ja aastanumbrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles