Tantsijad etendavad loo inimese ja looduse sidemest

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsupeo üldjuht Karel Vähi (esiplaanil) ja pealavastaja assistent Uve Saar näitavad, et kohati võib rahvatantsus ette tulla ka võitluskunstidele omaseid elemente. Sellist «poognat» saab tantsijate esituses näha ka pühapäevasel peol.
Tantsupeo üldjuht Karel Vähi (esiplaanil) ja pealavastaja assistent Uve Saar näitavad, et kohati võib rahvatantsus ette tulla ka võitluskunstidele omaseid elemente. Sellist «poognat» saab tantsijate esituses näha ka pühapäevasel peol. Foto: Margus Ansu

Juba mullu oktoobrist saadik on sajad Tartumaa rahvatantsijad valanud higi selle nimel, et eeloleval pühapäeval, kui peetakse suur maakondlik tantsupidu, kõik esitusele tulevad tantsud jalges oleks.

Tantsupeo üldjuht Karel Vähi oli kolm päeva enne pidu positiivselt meelestatud ning kinnitas, et publikule etendatakse üks ilus lugu. Tantsupeo nimi Hingepuu on ühelt poolt seotud inimese eluringiga, teisalt aga loodusega.

«Peo käigus hakkame kasvatama hinge, üht väikest last,» andis Karel Vähi peost aimu. «Ta hakkab järjest suuremaks kasvama, me vaatame tema eluteel ette tulevaid rõõme, muresid ning samas ka seda, kui oluline roll on vanematel, et laps oskaks väärtustada elus olulist ja seejärel langetada juba ise otsuseid.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles