Kristjan Tiirik viimasel minutil saamata jäänud penaltist: kontakt oli, aga ise võinuks ka paremini tegutseda

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Tiirik (keskel) kirus saamata jäänud penalti olukorras ka iseennast.
Kristjan Tiirik (keskel) kirus saamata jäänud penalti olukorras ka iseennast. Foto: Kristjan Teedema

Tartu JK Tammeka pidi Eesti jalgpalli meistriliiga 14. vooru esimeses kohtumises tunnistama Tamme staadionil FC Infoneti 2:1 paremust.

Hooaja esimeses omavahelises matšis oli Tammeka jäänud Infonetile alla tulemusega 0:4, kuid täna anti vastastele märksa vihasem lahing.

Kuigi kohtumise algus kulges pigem külaliste dikteerimisel, avas mänguskoori hoopis Tammeka, kui 17. minutil napsas Infoneti väravavahilt Matvei Igonenilt palli Rasmus Tauts, kes veeretas nahkkera ka külmavereliselt väravasse.

Kodumeeskonna eduseis püsis kuni 62. minutini, mil värava eest lubati skoorida Jevgeni Harinil. Seitse minutit hiljem oli täpne ka Vladimir Voskobonikov ning Infonet asus mängu 2:1 juhtima.

Selliseks jäi ka lõppseis, kuigi kohtumise viimasel minutil küttis omajagu kirgi olukord, kus mängu peakohtunik Mart Martin jättis Tammeka kasuks andmata – vähemalt Tamme staadionile kogunenud publiku arvates ilmselge – penalti, kui Andrei Kalimullin takistas vabal löögipositsioonil olnud Kristjan Tiirikut.

«Minu seisukohalt vaadates oli see penalti,» ütles Tiirik kohtumise järel olukorda kommenteerides. Samas tõdes ta, et pidanuks selles olukorras ka ise otsustavamalt tegutsema.

«Selles mõttes olen enda peale vihane, et ei löönud kohe ühe puutega ära – vaatasin, et olen täitsa üksi, võtan omaks ja löön, aga siis tuli vastane jalg ees mulle sisse. Võib-olla ei olnud kontakt küll väga tugev, aga see oli,» kinnitas Tiirik, kuid lisas samas, et tegelikult peab sellised olukorrad ise ära lööma, mitte jätma need kohtuniku otsustada.

Kogu mängu kohta arvas vanameister, et Tammeka võitles südilt ning väärinuks vähemalt punkti. «Jääb kripeldama, aga mis teha,» nentis Tiirik.

Vanema kolleegiga nõustus täiel määral ka oma hooaja teise värava löönud Rasmus Tauts, kelle sõnul said saatuslikuks Infoneti väravateni viinud individuaalsed eksimused. «Kindlasti ei olnud me täna nendest halvemad,» oli noormees kindel.

Enda väravast rääkides nõustus Tauts, et tegemist oli olukorraga, mis tõestab ilmekalt, et alati tuleb sellised momendid lõpuni mängida. «Väravavaht tahtis palli tagasi kasti lükata ja kätte võtta, aga arvestas valesti. Sain palli endale võidelda ja tühja lükata,» kirjeldas 19-aastane vasakäär tabamuse sündi.

Liigatabelis hoiab Tammeka 19 punktiga viiendat kohta. Nüüd ootab meeskonda ees väike puhkepaus, uuesti joostakse väljakule 9. juunil, kui võõrsil kohtutakse Rakvere Tarvaga.

Kodumurule naastakse aga alles 1. juulil, mil Tamme staadionil võetakse vastu Sillamäe Kalev, keda hooaja esimeses omavahelises mängus nüpeldati tulemusega 4:0.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles