Jalakäijad peavad seiklema põllul või maanteel (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdeko Palk käib Lõunakeskuses koos poja Taneliga, kes saab liikuda vaid invatoolis. Kuna kõnniteed pole, on teekond raske ja ohtlik.
Valdeko Palk käib Lõunakeskuses koos poja Taneliga, kes saab liikuda vaid invatoolis. Kuna kõnniteed pole, on teekond raske ja ohtlik. Foto: Kristjan Teedema

Kui Raja tänavalt Lõunakeskusesse või Bauhofi ehituspoodi jalutada, siis pärast ülekäigurada enam kõnniteed pole. Selleks et kauplustesse jõuda, peavad jalakäijad kasutama maanteed või üle põllu sissetallatud rada. See on aga talvel või vihmaga pea läbimatu.

«Talvel ja poriga me sealt läbi ei saa,» rääkis Tartu elanik Valdeko Palk. Temal sõnul muutub vihmaga sissetallatud tee liiga poriseks ja talviti ei saa paksust lumest läbi.

Palgil tuleb tihtipeale selline teekond ette võtta oma 18-aastase invaliidist pojaga, keda ta spetsiaalses invakärus sõidutab. «Poeg kaalub juba omajagu ja käru on ka 30 kilo raske, nii ei saa kohati ka teepeenra peal sõita,» ütles ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles