Andrus Ansipist saab esimene peaministrist Worldloppeti meister

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: AFP / Scanpix

Läinud pühapäeval Tšehhis Jizerska Padesatka suusamaratoni läbinud Andrus Ansipil on sel talvel kavas suusatada veel Dolomitenlaufil Austrias, König Ludwig Laufil Saksamaal ning loomulikult ka Tartu Maratonil.



Kui kõik plaanide kohaselt sujub, peaks König Ludwig Laufil (06.02.) Ansip jõudma teise Worldloppeti meistri tiitlini.

Worldloppet Masteri (meistri) tiitel antakse Wordloppeti passi omanikele, kes on läbinud kümme erinevat maratoni. Worloppetti sarja kuulub 15 maratoni. Iga suusataja, kes on läbinud 15-st kümne erineva maratoni (üks kindlasti väljaspool Euroopat) pika distantsi, saab taotleda Wordloppet Gold Masteri tiitlit, lühikeste distantside läbimise puhul aga Worldloppet Silver Masteri nimetust.

Sellega peaks Andus Ansip saama teadaolevalt esimeseks peaministriks, kes saanud Worldloppeti meistriks oma peaministriks oleku aja (6 aasta) jooksul.
Eelmise Worldloppeti meistritiitli sai ta veel Tartu linnapeana. Uue meistritiitli sõidud on tal sõidetud kõik peaministrina.
 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles