Tartu põhjapoolsele sissesõidule kavandatakse Lõuna-Eesti äriparki

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kinnisvaraarenduse ja haldamisega tegelev Cesana Grupp AS rajab Tartu sissesõidul asuvale Fr. R. Kreutzwaldi 66 krundile Lõuna-Eesti üht suurimat äriparki. Rohelisse parki koonduvad lähiaastatel põllumajanduse ja metsandusega tegelevad ettevõtted.

Hiljuti avati äripargi esimene hoone - Dimediumi ladu. Cesana Grupi juhatuse liige Tauri Sokk selgitas, et loodava äripargi eesmärk ongi koondada Tartu linnapiirile põllumajanduse- ja metsanduse äri- ja kompetentsikeskus, mis aitaks kaasa valdkonna arengule ja konkurentsivõime kasvule. «Meie eesmärgiks on saada Eesti põllumajanduse ning metsanduse keskpunktiks, kuhu koondub Eesti know-how nii väike- kui suurtootjale,» selgitas Sokk.

Ta lisas, et kuna Rohelise Pargi vahetus läheduses asub juba Eesti Maaülikool, mis pakub kõrgel tasemel erialast haridust ning kõrvalkrundil toimub iga-aastane Baltikumi üks suurim Maamess, siis on loodav äripark Lõuna-Eesti piirkonnas parimas võimalikus kohas, kus lisaväärtust luua.

Detailplaneeringu järgi kerkib 65 268 ruutmeetri suurusele krundile äripark, kuhu rajatakse büroo, kaubandus- ja teenindushooned. Kompleksi tõmbenumbriks on äripargi keskmes asuv 16-korruseline tornhoone.

Loodava äripargi arhitektuurse lahenduse väljatöötamiseks korraldati arhitektuurikonkurss, mille võidutöö kuulutatakse välja 23. mail. Ehitusega planeeritakse alustada juba sel suvel.

Konkursile laekunud töid «Jaaniuss», «Kujutlusaed», «Kultiveeritud territoorium», «Lehm ja porgand», «Mimikri» ja «Nimetu» saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles