Tartu lapsed õpivad tervislikku toitumist ja köögiviljakasvatust

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porgandid.
Porgandid. Foto: SCANPIX

Tartu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakond alustab projekti laste toitumisharjumuste parandamiseks ning puu- ja köögiviljade tarbimise suurendamiseks Tartu linna koolides ja lasteaedades.

«Eestis tarbitakse soovituslikust vähem puu- ja köögivilju, harvem kui kord nädalas sööb värskeid puu- ja köögivilju ligi 10% Eesti elanikest. Kuna toitumisharjumused kujunevad lapseeas, siis on oluline juba lasteaias ja algklassides tutvustada lastele tervislikke toitumisharjumusi,» ütles sotsiaal- ja tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree.

Projekti eesmärk on tutvustada lastele tervislikke toitumisharjumusi ning puu- ja köögiviljade kasvatamise ja tarbimisega seotud keskkonnateemasid. Projektiga liitus Tartu linnas 10 kooli ja 12 lasteaeda. Igast koolist ja lasteaiast saab üks klass või lasteaiarühm võimaluse külastada üht neljast mahetalust - Peri mahemõisa, Süvahavva loodustalu, Võnnu mahetalu või Latika talu.

«Taludes tutvutakse köögiviljade kasvatamise ja kevadtöödega. Koolides ja lasteaedades valmivad projekti käigus laste enda rajatud köögiviljade miniaiad ning lasteaedades toimuvad BioPro koolitused mulla tootmisest vihmausside abil. Biokomposter koos vihmaussidega jääb lasteaiale. Koolides õpetab köögiviljade mahetootmiseks vajalikke oskusi Eesti maaülikooli mahekeskus,» rääkis Kree.

Projekt toimub aprillis ja mais ning see on koolidele ja lasteaedadele tasuta. Projekt saab teoks Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti koolipuuvilja- ja köögivilja toetusega seotud tegevuste raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles