Rahvaliit kutsub Gert Kullamäed oma ridadesse

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ/Rocki treener Gert Kullamäe mängus Ventspilsiga (Rock võitis 89:79).
TÜ/Rocki treener Gert Kullamäe mängus Ventspilsiga (Rock võitis 89:79). Foto: Margus Ansu / Postimees

Rahvaliit peab läbirääkimisi tuntud korvpalluri ning praeguse Tartu Rocki korvpallimeeskonna abitreeneri Gert Kullamäega, kellele pakutakse võimalust kandideerida riigikogu valimistel Tartu piirkonnas.

Rahvaliidu värske peasekretäri Taavi Pirgi sõnul on nad teinud Kullmäele ettepaneku erakonnaga liitumiseks.

«Käisime Kullamäega eile rääkimas. Kuna Aivar Kuusmaa on Rahvaliidu liige (tegelikult kuulub Kuusmaa Keskerakonda - toim.) ja nad on omavahel suured sõbrad, siis pakkusime ka talle võimalust,» ütles Pirk Tartu Postimehele ning lisas, et otsuse tegemiseks võttis Kullamäe nädala lõpuni mõtlemisaega.

Samas ei olnud Pirk väga optimistlik. «Ilmselt ta ei tule. Ta ütles, et pühendub praegu siiski oma treeneritööle, aga lõplikult ta meile veel «ei» pole öelnud,» lausus Pirk. «Me ei soovi olla ka pealesurujad. Pigem olgu meil vähemtuntud inimesi, kes ise tahavad kandideerida, kui need, kes lihtsalt oma nimega tulevad. Peibutusparte meil vaja ei ole.»

Kullamäe sõnul pole ta aga järelemõtlemisaega võtnud ning otsus on juba tehtud.

«Minu vastus on loomulikult «ei». Ma olen korvpallitreener ja minu ülesannete hulka kuulub Eesti korvpalli arendamine. Olen selle võtnud oma südameasjaks ja selles vallas on ka minu tulevikuplaanid,» lausus Kullamäe, kelle sõnul puudub tal praegu igasugune soov poliitikasse minna.

«Minu süda tiksub korvpalli rütmis ja selles vallas on Eestis väga palju ära teha. Ma usun, et saan oma kogemustega treenerina rohkem korvpalli arendada kui poliitikas olles,» ütles Kullamäe.

Kullamäe sõnul on teda varasematel aastatel kutsutud erinevate erakondade ridadesse, aga seekordsete valimiste eel on ainult Rahvaliit püüdnud teda oma hulka värvata.  

Taavi Pirgi kinnitusel käib praegu erakonnas aktiivselt valimisnimekirjade koostamine ning lõplikult peaks need paika saama järgmiseks kolmapäevaks. «Enne ei tahagi nimedest täpselt rääkida,» ütles ta ning tunnistas, et kõige keerulisem ongi olukord Tartus. «Vaadates Rahvaliidu imagot, siis pole väga kerge inimesi ära rääkida. Pigem on entusiastlikumad meie noored, kui vanad olijad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles