Ülikooli IT-keskuse üle algas vaidlus (3)

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli IT-keskuse ideevõistluse võidutöö. Autorid avalikustatakse täna pärastlõunal.
Tartu ülikooli IT-keskuse ideevõistluse võidutöö. Autorid avalikustatakse täna pärastlõunal. Foto: eskiis

Tartu ülikooli uue IT-keskuse ideelahenduse kriitika algas veel enne, kui jõuti välja kuulutada arhitektuurivõistluse võidutöö ja ülejäänud viie võistlustöö autorid. See on plaanitud tänaseks.

Pärast pikka kaalumist ja vastu tulles ka Tartu linnavõimude soovile hoida kesklinnas rohkem ülikooli, otsustas Tartu ülikool rajada IT-keskuse Emajõe kaldale Vabadussilla juurde, kus praegu asub ülikooli õppehoone Oeconomicum. Osa sellest on kunagise Kalda ja kunagise Väikese tänava nurgamaja. Ainus sõjaeelsest ajast säilinud hoonekehand Ülejõel Emajõe ja Narva maantee vahelisel alal Vabadussillast Võidu sillani.

Just sellest tõukuvalt on IT-keskuse ideelahendust kritiseerima asunud ajaloolane Andres-Teet Merisalu, kelle arvates vääriks säilitamist nii see arhitekt Voldemar Tippeli kavandatud majaosa kui ka Väikese tänava siht Narva maanteest Emajõeni.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles